Nikotiinipussit saavuttaneet suosiota baseballissa

Vaikka yli puolet amerikkalaisen Major League Baseballin (MLB) 30 stadionista on savuttomia, on nikotiinipussien käyttö yleistymässä urheilijoiden keskuudessa. Ne ovat korvaamassa vuosikymmenten ajan baseball-pelaajien suosiossa olleet savuttomat tupakkatuotteet, kuten purutupakan ja nuuskan.

Vuodesta 2016 lähtien MLB on kieltänyt uusilta pelaajilta kaikkien savuttomien tupakkatuotteiden käytön. Monet pelaajat tukivat kieltoa erityisesti suusyöpään menehtyneiden pelaaja Bill Tuttlen ja valmentaja Tony Gwynnin kuolemien jälkeen. Tämä lisäsi myös tietoisuutta savuttomien tupakkatuotteiden vaaroista.

Jotkut pelaajat ovat kuitenkin siirtyneet nikotiinituotteisiin, joita ei luokitella savuttomiksi tupakkatuotteiksi ja jotka eivät siksi kuulu rajoitusten piiriin.

Savuttomat tupakkatuotteet yhdistetään baseballiin

Ennen monet baseball-pelaajat polttivat savukkeita kentän ulkopuolella ja käyttivät purutupakkaa pelatessaan. Pelaajat huomasivat, että purutupakalla oli baseballiin sopivia etuja, sillä se piti pölyisessä maastossa suun kosteana syljen avulla.

Purutupakka menetti lopulta suosionsa amerikkalaisten keskuudessa, mutta säilyi suosittuna baseball-kentällä. Nykyäänkin savuttomat tupakkatuotteet – pääasiassa nuuska – yhdistetään baseballiin.

Nikotiinipussien myynti kovassa kasvussa

Suosituimmat nikotiinipussimerkit käyttivät vuosina 2019–2021 mainontaan lähes 25 miljoonaa dollaria. Mainoksista 34,7 % sijoitettiin viihde- ja mediakanaviin ja 9,5 % urheilumediaan.

Nikotiinipussien myynti on kuusinkertaistunut vuosien 2019 ja 2022 välillä. Tupakkayhtiö Philip Morris International ilmoitti äskettäin, että sen nikotiinipussituotemerkin toimitukset kasvoivat lähes 80 % vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Lisäksi korkeampia nikotiinipitoisuuksia sisältävien tuotteiden myynti kasvoi nopeammin kuin matalampia pitoisuuksia sisältävien vuosien 2019 ja 2022 välillä.

Lähde
Truth Initiative (13.5.2024): Tobacco and baseball have a long, shared history. Is Zyn the latest chapter?