fbpx

Suomen ASH ry

Suomen ASH ry (Action on Smoking and Health) on vuonna 1989 perustettu, valtakunnallinen kansanterveysjärjestö ja tupakkapolitiikan asiantuntija.

Tavoitteemme on savuton ja nikotiiniton Suomi. Edistämme tupakka- ja niihin rinnastettavien  nikotiinituotteiden käytön loppumista sekä päihteettömyyttä ja pyrimme siten parantamaan terveyttä ja hyvinvointia.  Keinojamme ovat vaikuttamistyö, verkostoituminen ja viestintä.

Kotimainen ja kansainvälinen verkostoyhteistyö on tärkeä osa toimintaamme: yhdessä olemme vahvempia ja vaikuttavampia.

Koordinoimme Savuton Suomi 2030 -verkostoa ja Järjestöjen nikotiiniton Suomi eli JÄNIS-verkostoa.

Missio, visio ja arvot

Teemme työtä, joka johtaa tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön loppumiseen ja edistää vastuullista alkoholipolitiikkaa.

Visionamme on, ettei yksilön, yhteiskunnan tai ympäristön tarvitse kärsiä tupakka- ja nikotiinituotteiden haitoista.

Arvomme ovat avoimuus, puolueettomuus ja luotettavuus.

Eettiset ohjeemme

Toimintamme perustuu näyttöön pohjautuvaan tutkimustietoon. Eettiset ohjeemme määrittelevät, miten toimimme suhteessa tupakka- ja alkoholiteollisuuteen. Samalla ohjeet edistävät arvojamme.

  1. Suomen ASH ry:n tehtävä on tuoda esiin tupakkatuotteiden ja alkoholin riippuvuutta aiheuttavia ominaisuuksia ja niiden käytöstä aiheutuvia terveyshaittoja.
  2. Yhdistyksen henkilökunta ja muut toiminnassa mukana olevat henkilöt sitoutuvat yhdistyksen tavoitteiden edistämiseen.
  3. Suomen ASH ry pidättäytyy yhteydenpidosta ja yhteistyöstä tupakka- ja alkoholiteollisuuden, muiden vastaavien tahojen sekä näiden kanssa läheisessä yhteistyössä toimivien tahojen kanssa. Jollei tämä ole perustellusta syystä mahdollista, yhteydenpidon avoimuus ja läpinäkyvyys on varmistettava.

Suomen ASH ry – vaikuttamista, verkostoitumista ja viestintää

Ota meihin yhteyttä, kun

  • haluat lisätietoja tupakka- ja nikotiinipolitiikasta, tupakkalaista tai näitä koskevan mielipideilmaston  muutoksista
  • kaipaat materiaalia ja tietoa tupakka- tai nikotiinituotteista
  • etsit haastateltavaa tai luennoitsijaa

Tupakaton tulevaisuus tehdään tänään.

Suomen ASH:n logo

Logomme kertoo tarpeesta kääntää uusi lehti tupakkapolitiikassa ja ottaa käyttöön uusia keinoja ja toimintatapoja toimivien oheen.