Tanska: Luonnosta kerättiin 115 000 nikotiinipussia viikon aikana

Tanskan luonnonsuojelujärjestö Danmarks Naturfredningsforening keräsi pois heitettyjä nikotiinipusseja luonnosta. Viikon aikana niitä kerättiin kaikkiaan 115 000. Nikotiinipussit voivat olla erittäin vaarallisia eläimille.

Tanskan luonnonsuojelujärjestö kerää säännöllisesti roskia ja rekisteröi niitä. Yhdistys on huomannut, että nikotiinipusseja heitetään moniin luontokohteisiin, minkä takia ne otettiin tämän vuoden roskakeräyksen painopisteeksi.

Vapaaehtoiset rekisteröivät kaikki löytämänsä pussit, ja niitä kertyi yli 100 000 kappaletta viikon aikana.  

”Nikotiinipussit ovat pieniä eivätkä vie paljon tilaa ympäristössä, mutta ne voivat aiheuttaa suurta vahinkoa, jos eläimet syövät ne”, kertoo järjestön johtaja Lars Midtiby. Hän viittaa siihen, että viime vuosina esille on tullut useita tapauksia, joissa koira on saanut nikotiinimyrkytyksen.

Tanskan eläinlääkäriyhdistys ei pidä tilastoa nikotiinipussien aiheuttamista myrkytyksistä, mutta yhdistyksen johtaja Hanne Knude Palshof kehottaa kaikkia koiranomistajia olemaan tarkkaavaisia nikotiinipussien suhteen.

”Koska niiden heittäminen luontoon on yleistynyt, on myös nikotiinimyrkytyksien määrä luonnollisesti lisääntynyt. Nikotiini on myrkyllistä, joten sillä voi tietenkin olla seurauksia. Jos epäilee koiran syöneen nikotiinituotteen, tulisi ottaa yhteyttä eläinlääkäriin”, sanoo Hanne Knude Palshof.


Lähde
Tobaksfakta (8.5.2024): Danmark: 115 000 slängda nikotinpåsar hittade på en vecka