Alkoholiteollisuus lobbaa vaihtoehtoa tipattomalle tammikuulle

Tipattoman tammikuun rinnalle on ilmestynyt Hollannissa ”kostea tammikuu”, joka kampanjoi alkoholinkäytön vähentämistä lopettamisen sijaan.

Hollannin tipattoman tammikuun kampanjajohtaja Martijn Planken ei näe järkeä kosteassa tammikuussa. Planken huomauttaa, että kosteassa tammikuussa jää epäselväksi, mitä ”vähemmän juominen” tarkoittaa, sillä se voi merkitä ihmisille eri asioita.

Hollannissa kostea tammikuu -kampanjaa on suositellut muun muassa Libelle-lehti. Sen mukaan antaa osallistujalle enemmän liikkumavaraa kuin tipaton tammikuu.

Alkoholijuomien tuottajat kannattavat syystäkin kosteaa tammikuuta, sanoo Bernard Basset, Addictions France -yhdistyksen puheenjohtaja. Kostea tammikuu rohkaisee ihmisiä noudattamaan Ranskan alkoholin kulutusta koskevia ohjeita, vaikka kyseiset suositukset ovat käyttökelpoisia ympäri vuoden.

Ranskan päihderiippuvaisten liiton puheenjohtaja professori Amine Benyamina kuvailee kosteaa tammikuuta alkoholiteollisuuden Troijan hevoseksi, jossa muun muassa ohjeistetaan maltilliseen alkoholin kulutuksen lopettamisen sijaan ja korostetaan yksilön vastuuta kollektiivisen vastuun sijaan.

Lähde
EUCAM (7.1.2024): Alcohol Lobby Supports ‘Alternative’ to Dry January