fbpx

Stumppaa tähän

Hyvät vieroituspalvelut voivat auttaa ratkaisevasti tupakoinnista irti pyrkivää. Esimerkiksi alla mainitut tahot antavat tietoa ja tukea lopettamiseen sekä vinkkejä lopettamisen avuksi.

Stumppi

Stumppi.fi -sivustolta ja keskustelufoorumilta saa tukea, vinkkejä ja apua lopettamiseen. Stumpin maksuton neuvontapuhelin palvelee ma-ti klo 10-18 ja to klo 13-16, puh. 0800 148 484. Stumppi.fi

28 päivää ilman

Palvelu tarjoaa tapaamisia ja vertaistukea sekä lopettamisneuvontaa eri puolilla Suomea. 28 päivää ilman

Tupakastavieroitusryhmät

Monien kaupunkien terveysasemat järjestävät tupakasta vieroitusta joko yksin tai yhteistyössä esimerkiksi alueellisten päihdetyötä tekevien järjestöjen (mm. EHYT ry, Syöpäjärjestöt, Hengitysliitto) kanssa. Lisätietoja saa omalta terveysasemalta.

Helsingin kaupungin tupakkaklinikka

Helsingin kaupungin tupakkaklinikka järjestää ryhmiä, joissa pohditaan toimivia lopettamiskeinoja, jaetaan kokemuksia ja saadaan vertaistukea. Ryhmiä järjestetään tarpeen mukaan eri terveysasemilla. Palvelut ovat ilmaisia ja tarkoitettu helsinkiläisille. Tupakkaklinikan sivut

Työterveyshuolto

Tupakoinnin lopettamiseen kannustaminen on osa työterveyshuoltojen perustoimintaa. Moni työnantaja tarjoaa työterveyshuollon kautta tukea lopettamiseen, esimerkiksi ilmaisia nikotiinikorvaushoitotuotteita, vertaisryhmätoimintaa jne.

Apteekit

Myös apteekeista voi saada neuvontaa tupakoinnin lopettamisesta sekä vieroituslääkehoidon suunnittelusta ja toteutuksesta ilman ajanvarausta ja erillistä maksua.

Äitiysneuvolat

Tarjoavat tukea ja ohjausta tupakoimattomuuteen molemmille vanhemmille.

Moni haluaa lopettaa tupakoinnin

Tupakoinnin haluaisi lopettaa jopa kuusi kymmenestä tupakoijasta.

Tupakoinnin lopettaminen vaatii keskimäärin 3-4 yritystä.

”Pitää uskaltaa kokeilla lopettamista”

Lue Stumppi.fi-palvelun terveysasiantuntijan blogi

Miten tupakoinnin lopettaminen onnistuu?

Lisää tietoa

Käypä hoito -suositus, potilasversio: Tupakointi vai tupakoimattomuus -mikä tien sinä valitset?
Terveyskirjasto: Tupakoinnin lopettaminen
Hengitysliitto Tänään on oikea päivä -opas tupakoinnin lopettamiseen: suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja englanniksi (pdf)
Syöpäjärjestöt: Röökikroppa.fi
Fressis.fi: Nuorille tietoa tupakasta ja terveydestä
THL: Nikotiinitesti (pdf)