fbpx

Stumppaa tähän

Hyvät vieroituspalvelut voivat auttaa ratkaisevasti nikotiiniriippuvuudesta irti pyrkivää. Esimerkiksi alla mainitut tahot antavat tietoa ja tukea tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen sekä vinkkejä lopettamisen avuksi.

Stumppi-tukipalvelu

Stumppi-tukipalvelusta saa tukea, vinkkejä ja apua lopettamiseen. Vertaiskeskusteluja voi käydä Facebook-ryhmässä: ”Stumpin vertaistukiryhmä tupakoinnin lopettajille”.  Stumpin maksuton neuvontapuhelin palvelee ma-ti klo 10-18 ja to klo 13-16, puh. 0800 148 484.
Hengitysliitto: Stumppi-tukipalvelu

28 päivää ilman

Palvelu tarjoaa tapaamisia ja vertaistukea sekä lopettamisneuvontaa eri puolilla Suomea. 28 päivää ilman

Terveyskylä

Terveyskylän tupakoinnin lopettaminen hyvän hoidon tukena -itsehoito-ohjelma koostuu kuudesta istunnosta, joissa on useita tehtäviä. Lue lisää

Irti nuuskasta

Irti nuuskasta -hanke tarjoaa varusmiehille tietoa ja tukea nuuskan sekä muiden tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Lue lisää

Tupakastavieroitusryhmät

Monien kaupunkien terveysasemat järjestävät tupakasta vieroitusta joko yksin tai yhteistyössä esimerkiksi alueellisten päihdetyötä tekevien järjestöjen (mm. EHYT ry, Syöpäjärjestöt, Hengitysliitto) kanssa. Lisätietoja saa omalta terveysasemalta.

Helsingin kaupungin tupakkaklinikka

Helsingin kaupungin tupakkaklinikka järjestää ryhmiä, joissa pohditaan toimivia lopettamiskeinoja, jaetaan kokemuksia ja saadaan vertaistukea. Ryhmiä järjestetään tarpeen mukaan eri terveysasemilla. Palvelut ovat ilmaisia ja tarkoitettu helsinkiläisille. Lue lisää

Työterveyshuolto

Tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen kannustaminen on osa työterveyshuoltojen perustoimintaa. Moni työnantaja tarjoaa työterveyshuollon kautta tukea lopettamiseen, esimerkiksi ilmaisia nikotiinikorvaushoitotuotteita, vertaisryhmätoimintaa jne.

Apteekit

Myös apteekeista voi saada neuvontaa tupakoinnin lopettamisesta sekä vieroituslääkehoidon suunnittelusta ja toteutuksesta ilman ajanvarausta ja erillistä maksua.

Äitiysneuvolat

Tarjoavat tukea ja ohjausta nikotiinittomuuteen molemmille vanhemmille.

Moni haluaa lopettaa tupakoinnin

Tupakoinnin haluaisi lopettaa jopa kuusi kymmenestä tupakoijasta.

Tupakoinnin lopettaminen vaatii keskimäärin 3-4 yritystä.

”Pitää uskaltaa kokeilla lopettamista”

Lue Stumppi-tukipalvelun terveysasiantuntijan blogi

Miten tupakoinnin lopettaminen onnistuu?

Lisää tietoa

Käypä hoito -suositus, potilasversio: Tupakointi vai tupakoimattomuus -mikä tien sinä valitset?
Terveyskirjasto: Tupakoinnin lopettaminen
Hengitysliitto Tänään on oikea päivä -opas tupakoinnin lopettamiseen: suomeksi (pdf), englanniksi (pdf) ja selkokielellä (pdf)
Syöpäjärjestöt: Röökikroppa.fi
Fressis.fi: Nuorille tietoa tupakasta ja terveydestä
THL: Nikotiinitesti (pdf)