Euroopan tupakkakonferenssi edistää tavoitetta tupakattomasta sukupolvesta

Euroopan Tupakka tai terveys -konferenssi järjestetään 26.−28.4.2023 Madridissa. Konferenssin painopiste on pääosin nuorissa sekä heikossa asemassa olevissa väestöryhmissä. Tarkoituksena on edistää EU:n asettamaa tavoitetta tupakattomasta sukupolvesta.  Konferenssin slogan on ”To achieve in 2040 Tobacco-Free Generation”.

Euroopan syöpäjärjestöjen Tupakka vai terveys -konferenssi (ECToH − European Conference on Tobacco or Health) järjestetään joka kolmas vuosi. Konferenssi on tupakoinnin torjunnan tärkein eurooppalainen foorumi, jonka kohderyhmänä ovat poliittiset päättäjät, tutkijat, tupakkapolitiikan asiantuntijat, ja terveydenhuollon ammattilaiset.

Tupakkaepidemian torjunnassa on edistytty huomattavasti WHO:n tupakkapuitesopimuksen toimeenpanon ja EU:n tupakkatuotedirektiivin myötä. Siitä huolimatta tupakointi on yhä merkittävin syövän aiheuttaja ja yksi yleisimmistä kuolemien ja sairauksien aiheuttajista Euroopassa.

Vuonna 2023 järjestettävä konferenssi on yhdeksäs Tupakka vai terveys -konferenssi. Sitä isännöivät Espanjan syöpäyhdistys (Spanish Association Against Cancer) ja espanjalainen tupakoinnin ehkäisyyn keskittynyt järjestö (Spanish Committee on Tobacco Prevention).

Ilmoittautuminen konferenssiin on auki. Konferenssin call for Abstract on auki 31.1.2023 saakka.

Lisätietoa konferenssista