Maailman ensimmäinen kannabisolut markkinoille Yhdysvalloissa

Yhdysvaltalainen juomanvalmistaja Two Roots Brewing Company alkaa myydä kannabioidiyhdisteillä uutettua olutta Kalifornian osavaltiossa.

Two Root Cannabier -niminen alkoholiton olut on yhtiön tiedotteen mukaan maailman ensimmäinen kannabisolut. Yhdysvalloissa kannabiksen viihdekäyttö on laillistettu yhä useammassa osavaltiossa. Tämä tarjoaa bisnesmahdollisuuden myös juomia valmistaville yrityksille.

Two Roots Brewing Company on kannabistuotteita kuluttajille myyvän Cannabiniers-yhtiön tuotemerkki. Two Roots Cannabier -käsityöläisolutta yhtiö markkinoi verkkosivuillaan ”terveellisenä ja alkoholittomana vaihtoehtona, joka ei vahingoita aivosoluja tai aiheuta krapulaa”.

Tavoitteekseen yhtiö mainitsee ”kannabisuutettujen tuotteiden käytön normalisoimisen.” Yhtiön mukaan uusi olut on omiaan poistamaan kannabiksella uutettuihin tuotteisiin liittyviä pelkoja.

”Päihdyttävän tuotteen markkinoiminen terveysvaihtoehtona on pöyristyttävää. Huumaavan aineen käytön normalisoiminen on hyvin vastuuton tavoite”, toteaa Suomen ASH ry: toiminnanjohtaja Mervi Hara.

Two Roots Brewing Company ei tuote-esittelyssään tai tiedotteessaan kerro suoraan, kuinka kannabisolut juojaansa vaikuttaa. Yhtiö mainitsee kuitenkin, että tuotteen mikroannosteluominaisuus mahdollistaa ”vaikutusten nopean alkamisen ja päättymisen elimistössä”.

Lähteet
Cannabiniers (5.2.2109): Cannabiniers Debuts the World’s First Cannabis Infused, Non-Alcoholic, Craft Cannabier in California
Cannabiniers.com