Suomeen julistettiin perherauha

Kampanja haastaa kaikki meidät huolehtimaan epävarmoina aikoina perheen hyvinvoinnista.

Lasisen lapsuuden ja Helsingin lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmän ideoima julistus myös muistuttaa, että apua on saatavilla, jos perherauha särkyy. Kampanjasta tiedotti A-klinikkasäätiö.

”Perherauhan julistus olkoon ele, joka toivottavasti saa ihmiset kodeissaan ajattelemaan tätä hetkeä pidemmälle”, painottaa A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnan projektipäällikkö Minna Ilva.

”Jokainen voi varmasti tyhjien hyllyjen äärellä omin silmin nähdä, että alkoholia hamstrataan tavallista enemmän. Tämä yhdistettynä tulenarkaan tilanteeseen on ehdottomasti vaaran paikka, jos ei maltti pysy mukana”, Ilva toteaa.

”Tilanne on tulenarka monessa perheessä, jotka eivät ole aikaisemmin lähisuhdeväkivallan kanssa joutuneet tekemisiin. Saati sitten perheissä, joilla on jo väkivaltaista historiaa”, kertoo Helsingin lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmän puheenjohtaja Kaisu Ketola.

”Avun hakeminen silloin, kun oma käytös tuntuu hallitsemattomalta, on usein tehokkainta ennalta ehkäisyä”, Ketola muistuttaa.

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnan ja Helsingin kaupungin lisäksi kampanjassa on mukana Alko osana alkoholihaittojen ennalta ehkäisemiseksi tehtävää vastuullisuustyötä.

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lähteet
A-klinikkasäätiö (3.4.2020): Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia toimia: Suomeen julistetaan perherauha
perherauhanjulistus.fi