Ympäristönsuojelu on hyvä syy lopettaa tupakointi!

Sunnuntaina 22.4 vietetään Maan päivää. Viime viikkoina Suomen mediassa on esitelty harrasteryhmiä ja yksityishenkilöitä, jotka harrastavat ploggausta tai roskajuoksua – ja tekevät tupakantumppien ja muiden roskien siivouksesta liikuntaa.

Vaikka tupakointiluvut ovat historiallisen alhaalla, tupakantumpit ovat merkittävä ympäristöongelma. Tähän Suomen ASH ry ehdottaa Maan päivän kunniaksi kestävää ratkaisua: Yksi tehokas tapa noudattaa ekologista elämäntapaa on tupakoinnin lopettaminen!

Lopettamispäätöksen hyvät vaikutukset kertautuvat tupakan viljelyn ja tuotannon ympäristövaikutusten, haitallisten terveysvaikutusten ja jäteongelman kautta moninkertaisiksi.

Tupakoinnin lopettamisen tueksi Suomessa on laaja verkosto:

Stumppi.fi

Stumppi.fi -sivustolta ja keskustelufoorumilta saa tukea, vinkkejä ja apua lopettamiseen. Stumpin maksuton neuvontapuhelin palvelee ma-ti klo 10-18 ja to klo 13-16, puh. 0800 148 484. Lisäksi Stumpin kannustusohjelma on maksuton terveydenhuollon asiantuntijoiden laatima tukiohjelma lopettajille.

28paivaailman.fi

Palvelu tarjoaa tapaamisia ja vertaistukea sekä lopettamisneuvontaa eri puolilla Suomea.

Lopeta maanantaina

Lopeta maanantaina -kannustusohjelma motivoi tupakoitsijoita vuoden jokaisena 52 maanantaina tupakoinnin lopettamisessa sekä tukee jo lopettaneita tupakoitsijoita elämään ilman tupakkaa.

Suomen ASH ry tulee nostamaan tupakantumppien aiheuttamia ympäristövaikutuksia esiin maailman ympäristöpäivänä 5.6.2018.

Ympäristöpäivän teema tänä vuonna on ”Tumppi ei maadu” ja tavoite on kerätä yhdessä tai yksin tupakantumpit pois pihoilta, puistosta, teiden varsilta ja rannoilta. Tumppitalkoisiin voivat osallistua kaikki halukkaat iästä tai asuinpaikasta riippumatta.

Ympäristöpäivän ohjelma tarkentuu toukokuun aikana.

 

Lue täältä tietoa tupakoinnin lopettamisen tueksi!