Ympäristönsuojelu on hyvä syy lopettaa tupakointi

UUTINEN 20.4.2018

Vaikka tupakointi vähenee, tupakantumpit ovat yhä merkittävä ympäristöongelma. 

Tumppitalkoisiin voi osallistua monella tapaa  Toiset harrastavat tumppien ja roskien keräämistä muun liikunnan ohessa. Yksi tehokas tapa noudattaa ekologista elämäntapaa on tupakoinnin lopettaminen.

Lopettamispäätöksen hyvät vaikutukset kertautuvat tupakan viljelyn ja tuotannon ympäristövaikutusten, haitallisten terveysvaikutusten ja jäteongelman kautta moninkertaisiksi.

Tupakoinnin lopettamisen tukea saa monen kunnan tai kaupungin terveydenhuollosta. Myös maksuton puhelin- ja verkkoneuvonta  Stumppi.fi auttaa.

Stumppi.fi -sivustolta ja keskustelufoorumilta saa tukea, vinkkejä ja apua lopettamiseen. Stumpin neuvontapuhelin on maksuton. Lisäksi Stumpin kannustusohjelma on maksuton terveydenhuollon asiantuntijoiden laatima tukiohjelma lopettajille.

28paivaailman.fi Palvelu tarjoaa tapaamisia ja vertaistukea sekä lopettamisneuvontaa eri puolilla Suomea.

Ympäristöpäivän teema on vuonna 2018  ”Tumppi ei maadu” ja tavoite on kerätä yhdessä tai yksin tupakantumpit pois pihoilta, puistosta, teiden varsilta ja rannoilta. Tumppitalkoisiin voivat osallistua kaikki halukkaat iästä tai asuinpaikasta riippumatta.