Päihdepäivät – monipuolista tietoa ehkäisevästä päihdetyöstä

UUTINEN 4.5.2018

Päihdepäiviä on vietetty jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Helsingin Kulttuuritalolla. Teemana on mielenterveys.

Päihdepäivät kokoaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, päättäjät, opiskelijat ja vapaaehtoiset vuosittain yhteisen aiheen ääreen. Vuonna 2017 tapahtumassa vieraili 1000 henkilöä kahden päivän aikana.

Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkostolla on Päihdepäivillä oma ständi. Ständillä voit keskustella vapaaehtoisten kokemusasiantuntijoiden kanssa, haastaa itsesi älypelejä pelaamalla ja tavata muita verkoston järjestöjä.

Ihmisen kohtaaminen ja teema ”Ei tuomita” on tullut esiin myös tapahtuman ennakkoviestinnässä. A-Klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -työn kehittämiskoordinaattori Janne Takala kirjoittaa tapahtumablogissaan päihteiden käyttöön liittyvästä häpeästä: ”Lasinen lapsuus -toiminnan teettämän kyselytutkimuksen mukaan aikuisten alkoholinkäytöstä on kärsinyt lapsuudenkodissaan neljännes suomalaisista. Haittoja kokeneista 76 prosenttia koki häpeää. Häpeää vanhemmista kannetaan usein lapsuudesta vanhempien kuolemaan saakka ja sen jälkeenkin.”

Kymmenien näytteilleasettajien ansiosta tapahtuma avaa päihde-teemaan eri näkökulmia ja ajankohtaisia aiheita. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina vuonna 2018 on Suomen Mielenterveysseura ry.

Vuodesta 2014 tapahtumaa on järjestänyt EHYT ry yhteistyössä Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston kanssa, johon myös Suomen ASH ry kuuluu. Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille median edustajille.

 

Lisätietoja
EPT-verkosto: Päihdepäivät
EPT: Ei tuomita – se voisit olla sinä