Järjestö 100 -kampanja nostaa esiin järjestöjen saavutuksia

Kansalaisjärjestöt ovat olleet tärkeitä yhteiskunnallisen kehityksen vauhdittajia koko Suomen itsenäisyyden ajan. Järjestö 100 -kampanja nostaa esiin kansalaisjärjestöjen onnistumisia verkossa ja valokuvin.

Kansalaisjärjestöt ovat edistäneet laajasti terveyttä ja hyvinvointia, kehittäneet nuorisotyötä, tukeneet syrjäytyneitä, puolustaneet vähemmistöjen oikeuksia sekä tukeneet kehitystä ja hyvinvointia myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kansalaisjärjestöjen kattojärjestöt SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ja Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ovat koonneet yhteen suomalaisten järjestöjen saavutuksia sivustolle jarjesto100.fi.

Monet nykyään tavallisilta tuntuvat palvelut ja innovaatiot ovat arkipäivää Suomessa järjestöjen ansiosta. Mukana kampanjassa on järjestöjen itse alusta asti luomia innovaatioita sekä keksintöjä, joita järjestöt ovat tuoneet Suomeen. Kampanjassa esitellään sellaisia saavutuksia kuin neuvolatoiminta, aivoinfarktien hoito, vanhusten kuntoutustoiminta, luontotiedonkeruu ja ilmastolaki.

Myös Suomen ASH ja Savuton Suomi 2030 -verkosto ovat mukana Järjestö 100 -kampanjassa. Tavoitteemme on alusta asti ollut tehdä Suomesta savuton kannustamalla eri tahoja yhteistyöhön sekä vaikuttamalla tupakkapolitiikkaan ja lainsäädäntöön.

Nuorisoalan, sosiaali- ja terveysalan sekä kehitysyhteistyön saavutuksista on koostettu myös valokuvanäyttely, jossa on esillä taiteilija Meeri Koutaniemen valokuvia. Valokuvanäyttely on ensi kertaa nähtävillä Tampere-talossa 27.-29.3. NUORI2017-tapahtuman yhteydessä.

Lähteet: SOSTE ja jarjesto100.fi-sivusto

Lisätiedot:

Allianssi:

Reija Salovaara
johtaja, viestintä ja koulutus
p. 040 508 8249
reija.salovaara@alli.fi

Kepa:

Laura Häkli
johtaja, viestintä ja vaikuttamistyö
p. 050 317 6710
laura.hakli@kepa.fi

SOSTE:

Kiril Häyrinen
järjestöpäällikkö
p. 040 051 6163
kiril.hayrinen@soste.fi