Selvin päin kesään -kampanja rohkaisee päihteettömään juhlintaan

Selvin päin kesään -kampanjassa muistutetaan päihteettömien päättäjäisten merkityksestä. 

Selvin päin kesään -kampanja rohkaisee erityisesti nuoria päihteettömään juhlintaan ja kesän viettämiseen. Se haastaa myös kasvatusvastuussa olevat aikuiset toimimaan nuorten päihteettömän elämän ja turvallisuuden takaamiseksi sekä omien valintojen tarkastelemiseen.

Kampanjassa muistutetaan, että myös sähkösavukkeet ja nuuska vahingoittavat terveyttä. Sähkösavukkeiden ja niissä käytettävien nesteiden turvallisuutta ja haitattomuutta ei ole pitävästi osoitettu. Myöskään niiden tehosta tupakoinnin lopettamisen apuna ei ole vakuuttavaa tietoa. Sama koskee nuuskaa. Nuuska sisältää jopa enemmän nikotiinia kuin tavalliset savukkeet, ja lisäksi nuuskassa on muun muassa raskasmetalleja ja jäänteitä tuholais- ja kasvimyrkyistä. Nuorten tulisi tunnistaa entistä paremmin myös näistä tupakkatuotteista aiheutuvat haitat ja välttää niiden käyttöä.

Selvin päin kesään -kampanja järjestetään 14. kerran, ja se sijoittuu erityisesti koulujen päättäjäisviikonloppuun 4.–5.6.2016.

Kampanjakumppaneina vuonna 2016 ovat Raittiuden Ystävät ry, A-klinikka-säätiö, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Eksote Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, Ensi- ja turvakotien liitto, Förbundet Hem och Skola, Irti huumeista ry, Koulutus Elämään -säätiö, KRAN r.f., Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Myllyhoito, Nuorisokasvatussäätiö, Nuorten Ystävät, Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik, Poikien ja tyttöjen keskus, Sininauhaliitto, Sininuorisoliitto, Suomen ASH, Suomen Punainen Risti, Suomen Terveydenhoitajaliitto ja Suomen Valkonauhaliitto.

Lähde: Selvin päin kesään 

Lisätiedot:

Marko Kailasmaa
toiminnanjohtaja
Raittiuden Ystävät ry
marko.kailasmaa@raitis.fi
p. 040 455 4356