#alkoholityöllistää-kampanja nostaa haitat näkyviin

Viime aikoina alkoholin työllistämisvaikutukset ovat olleet paljon esillä. Keskustelu on kuitenkin koskenut vain niitä aloja, joita alkoholi työllistää myönteisessä mielessä. Tänään maanantaina 25.4. käynnistyvä #alkoholityöllistää-kampanja nostaa esiin harvemmin huomatut työllistymisvaikutukset. 

Suomalainen olut työllistää monia ihmisiä mallastamoista ravintoloihin. Valitettavasti alkoholin työllistävä vaikutus ilmenee myös ikävällä tavalla. Palomiehet, sairaanhoitajat, poliisit, matkaoppaat, taksikuskit, sosiaalityöntekijät, myyjät ja monet muut ammattiryhmät ovat myös alkoholin työllistämiä.

EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto (EPT) haluavat tuoda keskusteluun eri toimijoiden näkemyksiä alkoholin työllistävästä vaikutuksesta.

– Tällä hetkellä tilanne on siinä pisteessä, että monille vanhuksille pitää tehdä katkaisuhoito ennen kuin he pääsevät leikkaushoitoon. Yli kaksi miljoonaa työpäivää poissaoloina työllistää henkilöstöhallintoa ja työterveyshuoltoa. Eläinsuojelu ja eläinlääkärit työllistyvät, kun joudutaan lopettamaan tuotantoeläimiä ja lemmikkejä, kun niistä ei ole alkoholin takia pidetty huolta. Ja viikonlopun jälkeen kaupungin siivouspalveluille on kysyntää, kun pestään kusia nurkista ja kerätään roskia ja rikkinäisiä pulloja, luettelee A-klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki.

Lähde: EHYT

EHYT ry ja EPT-verkosto järjestävät keskustelun alkoholin työllistävästä vaikutuksesta. Aiheesta keskustellaan Twitterissä ja Facebookissa viikon ajan ma 25.4.2016 klo 9 alkaen hashtagilla #alkoholityöllistää.