fbpx

Syöpäjärjestöt

Syöpäjärjestöt toimii määrätietoisesti terveyden edistämiseksi, syövän ehkäisemiseksi, sairastuneiden tukemiseksi ja syövästä aiheutuvien haittojen vähentämiseksi. Syöpäjärjestöt edistää erityisesti nuorten nikotiinittomuutta STEA-rahoitteisen Nuorten tupakoinnin vähentämishankkeen kautta.

Nuoria kannustetaan nikotiinittomaan elämään monipuolisin viestinnällisin keinoin Fressis-kokonaisuuden kautta Fressis-sivustolla, sosiaalisessa mediassa ja Fressis-lehdessä. Viestintä on jatkuvaa sisältäen myös neuvontatyötä Kysy asiantuntijalta -palvelussa ja nikotiinituotteiden lopettamista tukevan chatissa. Tietoa tupakkatuotteiden haitoista elimistölle ja tupakattomuuden hyödyistä tarjoaa uudistunut Röökikroppa-palvelu. Nuorten lähiaikuisille oppilaitoksissa, nuorisotyössä, harrastustoiminnassa, urheilu- ja liikuntajärjestöissä ja kotona annetaan tietoa ja työvälineitä ja koulutusta nuorten nikotiinittomuuden tukemiseksi kattaen sekä käytön aloittamisen ehkäisyn että käytön lopettamisen. Nuorten lähiaikuisille tietoa ja välineitä nuorten nikotiinittomuuden tukemiseksi tarjoaa NikEdu-sivusto.

Nuorten lähiympäristöjen nikotiinittomuutta vahvistetaan kehittämishankkein ammattikouluissa ja nuorisotyössä. Syöpäjärjestöt myös tukevat selvityksin, ohjein ja lausunnoin sitä, että lait ja toimintatavat suojaavat nuoria nikotiinituotteilta.

Syöpäjärjestöjen logo  Fressiksen logo