fbpx

Syöpäjärjestöt

Syöpäjärjestöt toimii määrätietoisesti terveyden edistämiseksi, syövän ehkäisemiseksi, sairastuneiden tukemiseksi ja syövästä aiheutuvien haittojen vähentämiseksi. Syöpäjärjestöt edistää erityisesti nuorten nikotiinittomuutta ja terveellisiä elintapoja STEA-rahoitteisen Fressis-hankkeen kautta.

Nuoria kannustetaan nikotiinittomaan elämään ja terveellisiin elintapoihin monipuolisin viestinnällisin keinoin Fressis-kokonaisuuden kautta Fressis.fi-sivustolla ja sosiaalisessa mediassa. Nuorten terveyteen liittyviin kysymyksiin vastataan Kysy asiantuntijalta -palvelussa. Tietoa tupakkatuotteiden haitoista elimistölle ja tupakattomuuden hyödyistä tarjoaa Röökikroppa.fi-palvelu. Maksuton Erovirasto-mobiilisovellus auttaa nuoria ja nuoria aikuisia eroon tupakasta ja nuuskasta 30 päivän ohjelman avulla.

Nuorten lähiaikuisille oppilaitoksissa, nuorisotyössä, harrastustoiminnassa, urheilu- ja liikuntajärjestöissä ja kotona annetaan tietoa ja työvälineitä ja koulutusta nuorten nikotiinittomuuden tukemiseksi. Nuorten lähiaikuisille tietoa ja välineitä nuorten nikotiinittomuuden tukemiseksi tarjoaa FressisEdu.fi-sivusto. Sivuilta löytyy myös ammatillisille oppilaitoksille kehitetty nikotiinittomuuden edistämisen Nikotiiniton amis- toimintamalli. Nuuskaton urheilu -toimintamalli urheiluseuroille löytyy osoitteesta Nuuskatonurheilu.fi.

Syöpäjärjestöt myös tukee selvityksin, ohjein ja lausunnoin sitä, että lait ja toimintatavat suojaavat nuoria nikotiinituotteilta.

Syöpäjärjestöjen logo