fbpx

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala-projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen, oppilaitosten sekä yritysten ja eri organisaatoiden kanssa ja vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen toiminta Järjestöjen nikotiiniton Suomi -verkostossa liittyy erityisesti nikotiinituotteiden käytön lopettamisen tukemiseen. Vuonna 2021 toiminta kohdentuu alueellisesti P-K:n rajavartioston rajajääkärikomppanian varusmiehiin ja toisen asteen ammattiopiskelijoihin. Lisäksi koordinoimme Semppi-terveyspisteverkostoa ja ylläpidämme Semppi-salkkujen lainaustoimintaa.  Esimerkiksi Nikotiinittomuussalkku sisältää havainto- ja esittelymateriaalia eri ikäisille tupakkatuotteista, niiden käytön haitoista, lopettamisen tuesta sekä nikotiinittomuuden hyödyistä.

Maakunnallisen vaikuttamis- ja verkostotoiminnan osalta koordinoimme Pohjois-Karjalan alueella työryhmää savuttomuuden ja nikotiinittomuuden edistämiseksi. Työryhmässä koordinoidaan alueellista vaikuttamistoimintaa ja järjestää muun muassa tapahtumia ja koulutuksia.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen logo

Lisätietoja:

Kari Hyvärinen
toiminnanjohtaja
kari.hyvarinen@pkkansanterveys.fi

Tiina Vlasoff
terveyden edistämisen asiantuntija
tiina.vlasoff@pkkansanterveys.fi

www.pkkansanterveys.fi