fbpx

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala -projektin ydin ja samaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä Kansanterveyden keskus on jatkanut vuodesta 2002 alkaen. Järjestämme tapahtumia, kampanjoita, koulutuksia ja teemme kehittämis- ja vaikuttamistyötä eri verkostoissa yhteistyössä hyvinvointialueen, kuntien, yritysten, järjestöjen sekä paikallisyhdistysten kanssa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen nikotiinittomuus -toiminnalla lisätään tietoisuutta nikotiiniriippuvuudesta, sen seurauksista ja ehkäistään nikotiinituotteiden käyttöä. Vuonna 2022 toiminta kohdentuu alueellisesti P-K:n rajavartioston rajajääkärikomppanian varusmiehiin ja toisen asteen ammattiopiskelijoihin. Lisäksi koordinoimme Semppi-terveyspisteverkostoa ja ylläpidämme Semppi-salkkujen lainaustoimintaa.  Esimerkiksi Nikotiinittomuussalkku sisältää havainto- ja esittelymateriaalia eri ikäisille nikotiinituotteista, niiden käytön haitoista, lopettamisen tuesta sekä nikotiinittomuuden hyödyistä.

Maakunnallisen vaikuttamis- ja verkostotoiminnan osalta koordinoimme Pohjois-Karjalan alueella ept-työryhmää nikotiinittomuuden edistämiseksi. Työryhmässä koordinoidaan myös alueellista vaikuttamistoimintaa ja järjestään tapahtumia ja koulutuksia.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen logo

Lisätietoja:

Kari Hyvärinen
toiminnanjohtaja
kari.hyvarinen@pkkansanterveys.fi

Hanna Määttänen
terveyden edistämisen suunnittelija
hanna.maattanen@pkkansanterveys.fi

www.pkkansanterveys.fi