fbpx

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus

Terveempi Pohjois-Karjala. Tämä oli Pohjois-Karjala-projektin ydin, ja samaa työtä Kansanterveyden keskus jatkaa tänäkin päivänä. Järjestämme koulutuksia ja kampanjoita, teemme yhteistyötä kuntien, järjestöjen sekä yhdistysten kanssa ja vaikutamme erilaisissa tapahtumissa. Kaiken keskiössä on yksi tavoite: hyvinvoiva ihminen.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen toiminta Järjestöjen nikotiiniton Suomi -verkostossa liittyy erityisesti nikotiinituotteiden käytön lopettamisen tukemiseen. Vuonna 2019 toiminta kohdentuu alueellisesti rajavartioston varusmiehiin ja toisen asteen ammattiopiskelijoihin. Lisäksi koordinoimme Semppi-terveyspisteverkostoa ja ylläpidämme Semppi-salkkujen lainaustoimintaa.  Esimerkiksi Savuttomuussalkku sisältää esitteitä ja havainto- ja esittelymateriaalia eri ikäisille tupakkatuotteista, niiden käytön haitoista, lopettamisen tuesta sekä savuttomuuden hyödyistä.

Maakunnallisen vaikuttamistoiminnan osalta koordinoimme Pohjois-Karjalan alueella työryhmää savuttomuuden ja nikotiinittomuuden edistämiseksi. Työryhmä järjestää muun muassa tapahtumia, koulutuksia ja tempauksia.

Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen logo

Lisätietoja:

Kari Hyvärinen
toiminnanjohtaja
kari.hyvarinen@pkkansanterveys.fi

Reeta Raimoaho
terveyden edistämisen suunnittelija
reeta.raimoaho@pkkansanterveys.fi

www.pkkansanterveys.fi