fbpx

Filha

Filha edistää kansanterveyttä torjumalla keuhkosairauksia ja tuberkuloosia sekä edistämällä väestön keuhkoterveyttä ja tupakoimattomuutta. STEAn rahoittamissa kehittämishankkeissa keskitytään aikuisväestön tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen.

Irti nuuskasta -hanke (2019-2025) kannustaa varusmiehiä nuuskan käytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Tavoitteina on tarjota varusmiehille taitoja ja tietoja motivaation löytämiseen ja lopettamispäätöksen tekemiseen sekä työkaluja lopettamisprosessiin ja nuuskattomuuden ylläpitoon. Lisäksi hanke tarjoaa Puolustusvoimille asiantuntemustaan tupakoimattomuuden edistämiseen liittyvissä toimenpiteissä.

Ennen koronapandemiaa hankkeella oli paljon varuskuntiin jalkautuvaa ja varusmiehiä kohtaavaa toimintaa. Koronapandemian aikana hankkeessa on keskitytty sisältöjen tuottamiseen Irti nuuskasta -verkkosivuille, tj0nuuskalle Instagram-tilille sekä erilliselle lopettajan verkkosivustolle.

Pikkutöppöset onnistumiseen -hanke (2021-2024) tukee vauvaa odottavia sekä pikkulasten vanhempia tupakoinnin lopettamiseen anonyymilla chat-toiminnalla. Ryhmächateissa vanhemmilla on mahdollisuus keskustella ja saada uusia oivalluksia tupakoinnin lopettamisesta. Mukana kysymyksiin vastaamassa on tupakkavieroitukseen perehtynyt terveydenhuollon ammattilainen. Ryhmächattien lisäksi Pikkutöppöset.fi-sivustolta löytyy henkilökohtaisempaan tukeen tarkoitettu Kysy asiantuntijalta -chat.

Pikkutöppöset.fi-sivusto tarjoaa tietoa ja työkaluja lopettamiseen. Hanke viestii ja tavoittaa kohderyhmää aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa. Hankkeen Instagram-tilillä jaetaan kokemustarinoita sekä informatiivista ja viihdyttävää sisältöä tupakoinnin lopettamisesta.

Filha ry:n logo     

Lisätietoja:

Anelma Lammi
projektivastaava
anelma.lammi@filha.fi

Katja Riikonen
terveyden edistämisen asiantuntija
katja.riikonen@filha.fi

www.filha.fi