Ensimmäinen yhteydenotto Helsingin kaupungin tupakkaklinikalle muutti elämäni suunnan.

Hyvät vieroituspalvelut voivat auttaa ratkaisevasti tupakoinnista irti pyrkivää. Jokaisella tulee olla oikeus saada tukea ja apua tupakasta vieroitukseen.

Tässä muutamia tahoja, joista saat tietoa ja tukea lopettamiseen, vinkkejä tai vain paikan, jossa purkaa lopettamisen tuskaa. Pyydä rohkeasti apua ja lopeta vaikka jo tänään.

Stumppi

Stumppi.fi -sivustolta ja keskustelufoorumilta saa tukea, vinkkejä ja apua lopettamiseen. Stumpin maksuton neuvontapuhelin palvelee ma-ti klo 10-18 ja to klo 13-16, puh. 0800 148 484. Lisäksi Stumpin kannustusohjelma on maksuton terveydenhuollon asiantuntijoiden laatima tukiohjelma lopettajille. Stumppi

28 päivää ilman

Palvelu tarjoaa tapaamisia ja vertaistukea sekä lopettamisneuvontaa eri puolilla Suomea. 28 päivää ilman

Tupakastavieroitusryhmät

Monien kaupunkien terveysasemat järjestävät tupakasta vieroitusta joko yksin tai yhteistyössä esimerkiksi alueellisten päihdetyötä tekevien järjestöjen (mm. EHYT ry) kanssa. Lisätietoja saa omalta terveysasemalta.

Helsingin kaupungin tupakkaklinikka

Tupakkaklinikka järjestää ryhmiä, joissa pohditaan toimivia lopettamiskeinoja, jaetaan kokemuksia ja saadaan vertaistukea. Ryhmiä järjestetään tarpeen mukaan eri terveysasemilla. Palvelut ovat ilmaisia ja tarkoitettu helsinkiläisille. Tupakkaklinikan sivut

Pieni päätös päivässä

Pieni päätös päivässä -verkkosivuilla voi muun muassa jakaa oman kokemuksensa tupakoinnin lopettamisesta sekä tutustua muiden tupakoinnin lopettajien onnistumisiin ja epäonnistumisiin. Pieni päätös päivässä

Lopeta maanantaina

Lopeta maanantaina -kannustusohjelma motivoi tupakoitsijoita vuoden jokaisena 52 maanantaina tupakoinnin lopettamiseen sekä tukee jo lopettaneita tupakoitsijoita elämään ilman tupakkaa. Lopeta maanantaina

Työterveyshuolto

Tupakoinnin lopettamiseen kannustaminen on osa työterveyshuoltojen perustoimintaa. Moni työnantaja tarjoaa työterveyshuollon kautta tukea lopettamiseen, esimerkiksi ilmaisia nikotiinikorvaushoitotuotteita, vertaisryhmätoimintaa jne.

Apteekit

Myös apteekeista voi saada neuvontaa tupakoinnin lopettamisesta sekä vieroituslääkehoidon suunnittelusta ja toteutuksesta ilman ajanvarausta ja erillistä maksua.

Äitiysneuvolat

Tarjoavat tukea ja ohjausta tupakoimattomuuteen molemmille vanhemmille.

Tiesitkö että,

Tupakoinnin haluaisi lopettaa jopa kuusi kymmenestä tupakoijasta. Tupakoinnin lopettaminen vaatii keskimäärin 3-4 yritystä.

Olisiko nyt sinun vuorosi ottaa harppaus kohti terveempää elämää?

 

Lisää tietoa

Röökikroppa.fi
Katso, miten tupakka vaikuttaa kehossasi.

Terveyskirjasto: Tupakoinnin lopettaminen
Testaa nikotiiniriippuvuutesi taso ja lue, miksi lopettaminen kannattaa.

Käypä hoito -suosituksen potilasversio
Tietoa riippuvuudesta, tupakoinnin lopettamisesta, nikotiinikorvaushoidosta ja muusta vieroituslääkehoidosta.

Terve.fi
Tietoa tupakasta ja tupakoinnin lopettamisesta.

Kuinka riippuvainen olet nikotiinista?
Testaa, kuinka riippuvainen olet tupakasta ja nikotiinista.

Fressis.fi
Nuorille tietoa tupakka- ja nikotiinituotteista ja terveydestä.