Alkoholimainonta sosiaalisessa mediassa

Tavoittaako sosiaalisen median alkoholimainonta alaikäiset? Miten alkoholilaki on vaikuttanut asiaan, ja pitäisikö mainonnasta olla alaikäisten osalta huolissaan? Emmi Kauppila Helsingin yliopistolta aiheeseen liittyvästä tutkimuksesta.

 

Nopea taukojumppa toimistotyöntekijälle

Puhtia päivään pikaisella taukojumpalla. Kesto alle 2 minuuttia, vaikutus taatusti pidempi. Tämän videon avulla pääset kesäisiin tunnelmiin samalla, kun jumppaat niskaa, kaulaa ja muuta vartaloa. Videolla on myös tärkeä tietoisku asiaa savuttomuudesta.

 

Nopea niska-hartiajumppa

Tämä jumppa verryttää niskaa ja hartioita. Tiesithän muuten, että tupakantuotanto kiihdyttää ilmastonmuutosta? Jumpan pituus 1:16 min.

Nopea selkäjumppa

Tiesitkö, että tupakointi vähentää veren ja sitä kautta hapen ja ravinteiden virtausta selän nikamavälilevyihin? Nyt teemme muutamia jumppaliikkeitä selän kunnon kohentamiseksi. Jumpan pituus 1:28 min.

 

Unelmien ehdokas 2030

Eduskuntavaalit 2019 on käyty, ja Suomen ASH:n unelmien ehdokas kiittää kannatuksestaan. Hän on savuttoman ja nikotiinittoman Suomen asialla, videolla aiheinaan parveketupakointi, nuorten harrastustoiminta ja Savuton Suomi 2030. Samaa toivomme todellisilta, eduskuntaan valituilta päättäjiltä.

 

Tee ekoteko – älä polta!

Tupakka on yksi epäekologisimmista tuotteista, mitä markkinoilta löytyy. Tupakan viljely, valmistus ja käyttö kuormittavat luontoa monin eri tavoin – ja vaarantavat erityisesti lasten terveyden ja hyvinvoinnin.

Tupakka vaarantaa lasten terveyden

Tumppi on maailman yleisin roska

Tupakkateollisuuden suuri hiilijalanjälki

Tupakan viljely vaarantaa maapallon keuhkot

Maailman Ympäristöpäivä 2019

Videot on vapaasti jaettavissa, mutta ei oikeuksia muutoksiin. Kuva on linkki videoon.

    

Tiesitkö että,

  • Tupakkaviljelmien tieltä kaadetaan vuosittain noin 200 000 hehtaaria trooppista metsää. Metsien kaataminen kiihdyttää ilmastonmuutosta.
  • Maailmassa on lähes 600 tupakkatehdasta, joista jokainen käyttää runsaasti vettä, energiaa ja kemikaaleja.
  • Pelkästään Yhdysvalloissa tupakkateollisuuden hiilidioksidipäästöt vastaavat neljän miljoonan auton päästöjä.
  • Tupakantumpit päätyvät usein vesistöihin. Tumpeissa olevat myrkylliset kemikaalit huuhtoutuvat vesistöjen ekosysteemiin.