Savuton ja nikotiiniton Suomi vuoteen 2030 – miten saavutamme tavoitteen?

Professori, Suomen ASH:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Puska listaa kolme tärkeintä keinoa tavoitteen saavuttamiseksi.

Miten onnistuit lopettamaan tupakoinnin, Antti Rinne?

Antti Rinne lopetti tupakoinnin vuoden 2018 lopulla. Hän kertoo, miltä lopettaminen tuntui ja mitä mieltä hän on savuton Suomi 2030 -tavoitteesta.

Tupakansavua asunnossa?

Mitä tehdä, jos asuntoon kulkeutuu säännöllisesti tupakansavua esimerkiksi ilmanvaihdon tai rakenteiden kautta? Hengitysliiton asiantuntija ohjeistaa.

Ongelmana parveketupakointi?

Mitä tehdä, jos tupakansavua tulee säännöllisesti asuntoon esimerkiksi naapurin parveketupakoinnin seurauksena? Hengitysliiton asiantuntija ohjeistaa.

Alkoholimainonta sosiaalisessa mediassa

Tavoittaako sosiaalisen median alkoholimainonta alaikäiset? Miten alkoholilaki on vaikuttanut asiaan, ja pitäisikö mainonnasta olla alaikäisten osalta huolissaan? Emmi Kauppila Helsingin yliopistolta aiheeseen liittyvästä tutkimuksesta.

Taukojumppa hiirikädelle

Nopea rannejumppa toimistotyöntekijän hiirikädelle. Videolla on myös tietoisku tupakan tumppien maatumattomuudesta ja päätymisestä vesistöihin. Videon kesto 57 s.

Nopea taukojumppa toimistotyöntekijälle

Puhtia päivään pikaisella taukojumpalla. Kesto alle 2 minuuttia, vaikutus taatusti pidempi. Tämän videon avulla pääset kesäisiin tunnelmiin samalla, kun jumppaat niskaa, kaulaa ja muuta vartaloa. Videolla on myös tärkeä tietoisku asiaa savuttomuudesta.

Nopea lonkankoukistajien ja takareisien jumppa

Kireät lonkankoukistajat ja takareidet? Tässä nopea taukojumppa alaraajoille. Tiesitkö muuten, että tupakan viljelyssä käytetään lapsityövoimaa? Siis 5-14-vuotiaita. Tämäkin on tärkeä syy tupakoinnin lopettamiseen.

Nopea niska-hartiajumppa

Tämä jumppa verryttää niskaa ja hartioita. Tiesithän muuten, että tupakantuotanto kiihdyttää ilmastonmuutosta? Jumpan pituus 1:16 min.

Nopea selkäjumppa

Tiesitkö, että tupakointi vähentää veren ja sitä kautta hapen ja ravinteiden virtausta selän nikamavälilevyihin? Nyt teemme muutamia jumppaliikkeitä selän kunnon kohentamiseksi. Jumpan pituus 1:28 min.

Unelmien ehdokas 2030

Eduskuntavaalit on käyty, ja Suomen ASH:n unelmien ehdokas kiittää kannatuksestaan. Hän on savuttoman ja nikotiinittoman Suomen asialla, videolla aiheinaan parveketupakointi, nuorten harrastustoiminta ja Savuton Suomi 2030. Samaa toivomme todellisilta, eduskuntaan valituilta päättäjiltä.

Tupakantumppi on muoviroska

 

Tee ekoteko – älä polta!

Tupakka on yksi epäekologisimmista tuotteista, mitä markkinoilta löytyy. Tupakan viljely, valmistus ja käyttö kuormittavat luontoa monin eri tavoin – ja vaarantavat erityisesti lasten terveyden ja hyvinvoinnin.

Tupakka vaarantaa lasten terveyden

Tumppi on maailman yleisin roska

Tupakkateollisuuden suuri hiilijalanjälki

Tupakan viljely vaarantaa maapallon keuhkot

Maailman Ympäristöpäivä 2019

Videot on vapaasti jaettavissa, mutta ei oikeuksia muutoksiin. Kuva on linkki videoon.